Гидролизат протеїну для схуднення

Обговорення

Багато хто запитує, що ж таке протеїн, з чим його їдять, а головне коли його їдять і навіщо. Протеїнів на ринку зараз безліч. Давайте спробуємо трошки розібратися в тому, чим відрізняються протеїни і для яких цілей якої саме краще використовувати.

Отже.
Що ж таке протеїн? Протеїн – це білок (органічна речовина, що складається з з’єднаних в ланцюжок амінокислот). Саме протеїни складають основу м’язової тканини. Функції білків організму дуже різноманітні. Скажімо просто – білок це основа життя нашого організму. Потрапляючи в організм, білок розпадається на амінокислоти, що живлять мозок, що підтримують імунітет, підтримують м’язи.
У бодібілдингу під протеїном розуміють вид спортивного харчування, який складається з концентрованого білка. Білки в бодібілдингу використовують в різних цілях: для зниження жирової маси тіла, для стимуляції росту м’язів, а також з метою підтримки здорової фізичної форми.

За походженням протеїну, на мій погляд потрібно виділити три основних джерела
1. Яєчний протеїн
2. Білки молочної сироватки
– Концентрат сироваткового протеїну
– ізолят сироваткового протеїну
– Гидролизат сироваткового білка
– Казеїн
3. Соєвий протеїн

Розглянемо детальніше ці види:

ЯЄЧНИЙ БІЛОК
Цілісний яєчний білок має найвищу засвоюваність і вважається еталонним, щодо якого оцінюються всі інші білки. Для виробництва харчових добавок використовується як цілісний яєчний білок, так і окремо яєчний альбумін. Спортивне харчування, виготовлене на основі яєчного білка, позбавлене всіх недоліків цільних яєць, при повному збереженні корисних якостей, тому останній вважається одним з найбільш якісних і ефективних у всіх відносинах. Щодо повільне засвоєння дає можливість вживати яєчний білок при зниженні маси тіла, без страху уповільнити процес схуднення.
Переваги яєчного білка:
Найбільш високі показники амінокислотного складу і ефективності, ближче інших до ідеального білку. Ідеальний при зниженні маси тіла.
Величезним мінусом яєчного протеїну є його вартість.

БІЛКИ МОЛОЧНОЇ СИРОВАТКИ
Білки молочної сироватки мають найвищу швидкість розщеплення серед цільних білків. Концентрація амінокислот і пептидів в крові різко зростає вже протягом першої години по прийому харчування на основі білків молочної сироватки. При цьому не змінюється кислотообразующая функція шлунка, що виключає порушення його роботи і утворення газів. Засвоюваність білків молочної сироватки виключно висока.
Амінокислотний склад сироваткових білків найбільш близький до амінокислотним складом м’язової тканини людини, а за змістом незамінних амінокислот і амінокислот з розгалуженим ланцюгом (ВСАА): валін, лейцину і ізолейцину, вони перевершують всі інші білки тваринного і рослинного походження. Крім того, приблизно 14% білків молочної сироватки знаходиться в вигляді продуктів гідролізу (амінокислот, ди-, три- і поліпептидів), які є ініціаторами травлення і беруть участь в синтезі більшості життєво важливих ферментів і гормонів. Також білки молочної сироватки помітно знижують рівень холестерину в крові.
Тепер розглянемо питання, яке мучить багатьох. Чому так багато різних видів молочних протеїнів і чим вони різняться … Друзі, все геніальне – просто. Насправді сироватка, ізолят і гідролізат розрізняються лише методом фільтрації, ну і відповідно, з цього і випливають різні властивості цих протеїнів ….
Основним джерелом отримання сироваткових білків є солодка молочна сироватка, що утворюється при виробництві сичужних сирів. До деякого часу її нещадно зливали в каналізацію, як непотрібний залишковий продукт. Потім кілька вчених виявили і довели наявність в ній величезної кількості цінних речовин, а також розробили способи обробки сироватки. Отже.

Ксюшка Овсюки
концентрату сироваткового ПРОЕТЕІНА
Сироватку пропускають через керамічні мембрани з неймовірно малими отворами. Вони вільно пропускають молекули жирів і лактози, але затримують більші білкові фракції. Цей спосіб не відрізняється високою чистотою очищення. На мембрані осідає змішана маса, протеїну в якій 35-85%. Такий протеїн може містити досить значна кількість жирів і лактози. Саме тому сироватковий концентрат – найдешевша форма сироваткового протеїну. Його можна вважати хорошим виходом тільки при обмежених фінансових можливостях.

ізолят сироваткового протеїну
ізолят – куди більш чистий продукт, ніж концентрат. Його отримують методом тривалої фільтрації або іонного обміну. У результаті вміст білкових фракцій в такому протеїні доходить до 95%. Жирів і лактози в ізоляти майже немає, тому він є відмінним продуктом для поповнення амінокислотного дефіциту до і після тренувань.

гідролізату сироваткового білка
Гидролизат отримують за допомогою гідролізу, в результаті якого великі білкові молекули розсікаються на окремі фрагменти. Організм отримує протеїн, готовий до негайного засвоєнню, тому гідролізат досить швидко проникає в м’язи. Це найчистіший вид протеїну, виділеного з молочної сироватки, а й найдорожчий. Крім того, якщо Ви бачите на етикетці напис «гідролізат сироваткового білка», не поспішайте. Сучасне обладнання дозволяє по-різному налаштовувати гідроліз і за рахунок цього заощаджувати. Згідно з доповіддю контролюючих організацій існує чимало гідролізатів, які містять не більше 50% дрібних білкових фрагментів. Відчути це можна на смак. Якщо в гідролізаті мало дрібних білкових частинок, він буде гірчити.

КАЗЕЇН
Одним з широко використовуваних бодибилдерами видів протеїнів, є казеїнат кальцію або казеїн – складені білок, який є результатом ферментного створаживания молока. Потрапляючи в шлунок людини, казеїн утворює згусток, який перетравлюється тривалий час і довгостроково забезпечує організм необхідними амінокислотами. У той же час казеїн не тільки повільно розщеплюється в порівнянні з сироватковим, він має властивість уповільнювати перетравлення інших видів білка, має меншу біологічну цінність, пригнічує апетит і чинить менший анаболізму.

Казеїн при наборі м’язової маси.
? Казеїн значно менш кращий при наборі м’язової маси
? Купуйте казеїн при наборі маси тільки в тому випадку, якщо у вас є достатня кількість сироваткового.
? приймайте казеїн тільки на ніч. Тим самим ви уповільнює катаболізм, а значить, зберігаєте свої м’язи від негативного впливу кортизолу Оскільки вночі, коли ви, фактично на 8 годин залишаєтеся без харчування, швидкість анаболічного процесу в вашому організмі планомірно скорочується, а значить необхідно тривала антикатаболическими захист. Розмір порції при наборі маси 30-45 г (порція більше звичайної, так як в нічний час він проходить через шлунково-кишковий тракт значно довше). Порція при схудненні: 15-20 м
? Якщо вам доведеться протягом тривалого часу залишатися без їжі, прийміть 30-40 г казеїну, а також для запобігання руйнування м’язів.

Казеїн при спалюванні жиру
? Вживайте казеїновий протеїн, якщо для вас важливо усунути голод. Якщо головна мета – зберегти м’язи і простимулювати розпад жиру, то використовуйте переважно сироватковий, приймаючи казеїн тільки на ніч. Дослідження говорять про те, що казеїн менш ефективно захищає м’язи від руйнування і має слабкий термогенний ефект, але в значно більшому ступені пригнічує апетит у порівнянні з іншими видами протеїну.
? Під час зниження ваги казеїновий коктейль випивається 2-4 рази на добу: вранці, перед тренуванням, перед сном і в перервах між їжею.
? у новому дослідженні було показано, що сироватковий білок в поєднанні з кальцієм представляє не менше користі, ніж казеїн під час схуднення.

СОЄВІ БЕЛКИ
Соєвий протеїн за даними досліджень найгірший вид білка для використання в бодібілдингу, як при наборі м’язової маси, так і при спалюванні жиру. Має дуже низьку собівартість, широко використовується для вигодовування худоби. З економічних міркувань активно рекламується, а також включається в продукти і спортивне харчування, тому завжди уважно читайте склад.
Соєвий протеїн має низьку популярність і на думку більшості фахівців не повинен використовуватися з наступних причин (актуально для ізолятів і концентратів): < br/> ? Низький показник, біологічної цінності (74).
? Неповноцінний амінокислотний склад
? Невисока швидкість засвоєння.
? Потенційна естрогенная активність (відсутній у ізолятів)

У ряді досліджень, соєвий протеїн виявився гіршим за інших видів білка.
? Більшість сої в даний час генномодифікованих, є потенційний ризик генетичних змін в організмі.
Ну ось, скажете ви …. Заплутала остаточно … А де ж рекомендації коли і що приймати? Терпіння, мої дорогі, все буде …. Отже, частина остання, заключна, практична.

КРАЩИЙ ПРОТЕЇН для схуднення І МАСИ
У 2000 році було проведено дослідження & quot; Ефект протеїну на склад тіла при дотриманні низькокалорійної дієти і регулярних тренуваннях & quot; Вчені провели порівняння результатів дієти для схуднення протягом 12 тижнів при вживанні повільного протеїну (казеїну) та швидкого протеїни (сироваткового). Найкращі результати по зниженню відсотка жиру в організму були отримані в групі, де приймався сироватковий білок. З цього випливає, що швидкий протеїн має більшою ефективністю для схуднення, в порівнянні з повільним. Як і коли приймати сироватковий білок? Приймайте сироватковий протеїн вранці, за годину до тренування і протягом години після. Особисто я п’ю гідролізат відразу після закінчення тренування, щоб швидко заповнити запаси амінокислот в м’язи і не допустити їх руйнування. Пам’ятайте, що протеїн потрібно розводити безпосередньо перед вживанням, інакше втрачаються всі його корисні якості.

ПРОТЕЇН ДЛЯ НАБОРУ М’ЯЗОВОЇ МАСИ
У бодібілдингу використовуються кілька видів протеїну, кожен з яких має різні характеристики. Аналіз сучасних наукових робіт дозволяє розподілити різні види по здатності стимулювати набір м’язової маси в порядку зниження ефективності, з урахуванням коефіцієнта вартості і доступності:
? Швидкий протеїн (сироватковий) – кращий вибір
? коплексного або казеїн – як допоміжний , для прийому перед сном
? Яєчний – має меншу швидкість засвоєння і біологічну цінність, в порівнянні з сироватковим, висока вартість
? Соєвий протеїн – найгірший вид протеїну для набору м’язової маси

Однак якщо ви обмежені в фінансах і не можете дозволити собі наприклад гідролізат протеїну, не впадайте у відчай. Не бійтеся розумно експериментувати

Дуже сподіваюся, що освітила найнеобхідніші моменти, які ви хотіли б дізнатися про протеїн. Якщо що то залишилося неясним, незрозумілим, питайте Буду рада відповісти на ваші запитання.

Усім спортивних успіхів
З любов’ю, Наталя Гуллстен, фахівець проекту.

_0.35MB/0.00409 sec